Nyheter
10 måter Revenge of the Sith ville sett helt annerledes ut hvis den ble spilt inn i dag
Hvordan ville Episode III sett ut hvis den ble laget i dag? I anledning 20-årsjubileet ser vi på hvordan moderne kameraer, effekter og filmteknologi ville forandret alt fra lyssabler til romkamper.

I anledning 20-årsjubileet til Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith ser vi nærmere på hvordan filmen faktisk ville blitt laget hvis den ble spilt inn i 2025 med dagens teknologi og moderne filmverktøy.
Filmet i 8K med full-frame IMAX-kameraer

I 2005 var Revenge of the Sith banebrytende som en av de første store filmene skutt digitalt, med Sony HDC-F950 i 1080p. I dag ville man brukt ARRI Alexa 65 eller RED V-Raptor 8K VV, noe som ville gitt en mye høyere oppløsning, større dynamisk rekkevidde og mer filmatisk bilde. Resultatet? En visuelt rikere og mer detaljert opplevelse.
Virtuell produksjon med LED-skjermer i stedet for grønnskjerm

Grønnskjerm var standard under innspillingen i 2005. I dag ville Revenge of the Sith mest sannsynlig blitt filmet med såkalt virtual production – LED-skjermer som viser digitale bakgrunner i sanntid (som i The Mandalorian). Dette gir naturlig lys og refleksjoner på skuespillerne og en langt mer sømløs integrasjon mellom virkelighet og CGI.
CGI byttet ut med AI-genererte og fysiske simuleringer

Mye av CGI-en fra 2005 var imponerende for sin tid, men i dag ville man brukt AI-baserte verktøy som skaper fysikalsk korrekte simuleringer av ild, stoff, hår og bevegelser. Det ville gitt langt mer realistiske og organiske effekter i alt fra eksplosjoner til kapper og roboter.
Lyssverdkamper filmet med droner og presisjonskameraer

Kampen mellom Anakin og Obi-Wan er ikonisk. Men med dagens teknologi kunne man brukt droner og automatiserte kamerarigger som flyr rundt aktørene med nøyaktighet og dynamikk, og gir scener med filmatiske vinkler og sømløs bevegelse. Slow motion og høyoppløste nærbilder ville hevet intensiteten.
Lyssverdene ville lyssette scenene direkte

I 2005 ble lyssverdene laget med plaststaver som senere fikk lyseffekter i post-produksjon. I dag brukes praktiske lyssverd med innebygde LED-lys som faktisk lyser opp omgivelsene og skaper ekte glød. Det gir mer realistisk lyssetting og sparer tid i etterarbeidet.
Droid- og klonhærer animert med massesimulering og AI-adferd

De store slagene i filmen inneholder tusenvis av digitale soldater. Nå ville man brukt avansert crowd-simulasjon der hver enkelt enhet oppfører seg selvstendig, reagerer realistisk og interagerer med omgivelsene. Det ville gitt kampene mer kaos, dybde og troverdighet.
Yoda med detaljert mimikk og følelsesuttrykk via mo-cap

Yoda var fullstendig digital i filmen, men med dagens teknologi kunne man brukt høyoppløselig motion capture og ansiktsgjenkjenning for å gjenskape realistiske mikrouttrykk. Det ville gitt figuren mer emosjonell dybde, spesielt i konfrontasjonen med Palpatine.
Romkamper med ray tracing og fotorealistisk lyssetting

Slaget over Coruscant kunne i dag blitt skapt med ray tracing-teknologi, der lys, refleksjoner og overflateegenskaper beregnes i sanntid. Det betyr at eksplosjoner lyser opp cockpiter, metall reflekterer omgivelsene og hele sekvensen får en tyngde og realisme som datidens CGI ikke kunne levere.
Bruk av deepfake og digital foryngelse for kontinuitet

Skulle man vise tilbakeblikk eller unge versjoner av karakterene i dag, ville det vært naturlig å bruke deepfake eller digital de-aging teknologi. Det ville gitt Obi-Wan og Anakin kontinuitet i utseendet og muliggjort scener fra tidligere epoker uten nye skuespillere.
Fargegradering i HDR og Dolby Vision

Prequel-filmene har et karakteristisk digitalt og lyst preg. En moderne versjon av Revenge of the Sith ville blitt fargegradert i HDR og Dolby Vision, med dypere kontraster, mer nøyaktig fargetilpasning og et generelt mer filmatisk uttrykk som kler de dystre undertonene i historien.