Følg oss her

AI

Nå trender disse matrettene på Google i Norge

Høsten setter smak på norske kjøkken med preg av utenlandske klassikere

Publisert

d.

Lier planteland

Når bladene faller og temperaturene synker, vender nordmenn tilbake til de klassiske rettene. Nye søketrender fra Google viser at fårikål igjen topper listene, med en økning på hele 1700 prosent den siste måneden. Lam og kål er blant de mest søkte ingrediensene, og mange søker etter tradisjonelle oppskrifter. Samtidig er interessen for retter som smalahove merkbart økende.

"Matvanene våre endrer seg med årstidene, og søketallene viser tydelig at nordmenn vender tilbake til det kjente og varme. Like sikkert som høsten kommer, får fårikål et kraftig hopp i søk, sier kommunikasjonssjef i Google Norge", Sondre Ronander.

Nye høstfavoritter fra kontinentet

Den franske klassikeren boeuf bourguignon har hatt en økning på over 150 prosent den siste måneden. Flere bruker nå Googles nye AI-modus i søk for å lage internasjonale retter. I stedet for å lete gjennom mange oppskrifter, kan man spørre direkte hvordan man lager retten, be om tilpasninger til fire personer eller få en raskere hverdagsvariant.

"Med AI-modus blir søk mer som en samtale", forklarer Ronander. Du kan spørre som du ville gjort til en ekspert og få veiledning steg for steg, helt til retten står ferdig på bordet.

Varme drikker og tidlig julestemning

Når høsten kommer, øker interessen for drikker som varmer. Pumpkin spice latte har hatt en økning på 130 prosent, mens søk på gresskar har økt med 160 prosent. Samtidig viser tallene at nordmenn allerede er i ferd med å hente frem julestemningen: toddy-søk har økt med 80 prosent og gløgg med 60 prosent.

Matretter som har trendet den siste måneden

  • Fårikål (+1 700 %)
  • Potetkake (+900 %)
  • Boeuf bourguignon (+150 %)
  • Surkål (+90 %)
  • Potetmos (+70 %)

Varme drikker som trender

  • Pumpkin Spice Latte (+130 %)
  • Toddy (+80 %)
  • Gløgg (+60 %)
  • Masala Chai (+20 %)
  • Caffè Mocha (+20 %)

Ingredienser som har trendet den siste måneden

  • Svineknoke (+250 %)
  • Lam (+250 %)
  • Gresskar (+160 %)
  • Kål (+80 %)
  • Stekt reinsdyr (+70 %)

Mest søkte matretter sammen med «hvordan» den siste måneden

  • Hvordan lager man smalahove
  • Hvordan lager man risotto
  • Hvordan lager man butter chicken
  • Hvordan lager man makaronistuing
  • Hvordan lager man ertesuppe

Tallene viser at høsten i Norge er en tid for både tradisjon og inspirasjon. Fårikål og lam holder stand, men nordmenn lar seg også friste av franske gryteretter, pumpkin spice latte og nye smaker fra verden utenfor kjøkkenvinduet.

Stolt eier av Game Boy, Nokia Blackberry og VHS-spiller. Følger utviklingen og gjør mitt beste for å dele interessante teknolginyheter med dere lesere!

Annonse